УДОСКОНАЛЕННЯ ТЕХНОЛОГІЇ ПЕРЕРОБКИ КОНТЕЙНЕРІВ ЗА ДОПОМОГОЮ СИСТЕМ RFID

Автор(и)

DOI:

https://doi.org/10.15802/tstt2022/261647

Ключові слова:

контейнер, кран, автоматизація, контейнерний термінал, сортування контейнерів

Анотація

Мета. Метою роботи є удосконалення технології роботи для оптимізації функціонування контейнерного терміналу. Важливу роль в контейнерних терміналах відіграють контейнерні майданчики, разом з персоналом який обслуговує вантажно-розвантажувальні операції з контейнерами та їх сортування. Технологія роботи з контейнерами однакова, але існує багато нових пристроїв, які можна використовувати для сортування та обліку контейнерів. Методика. Взаємодія між працівниками, технічними засобами та транспортом, що відбувається на контейнерному терміналі являє собою складну систему. Результати. Запропонована технологія використання систем RFID забезпечить скорочення часу на обробку контейнеру, також знизиться роль людського фактору, завдяки тому, що вся інформація про вантаж буде знаходитись в електронному виді, та завдяки автоматизації переміщень контейнерів по терміналу. Наукова новизна. В статті розглянута технологія RFID для удосконалення технології обробки контейнерів за рахунок зменшення часу роботи козлового крану на прикладі контейнерного терміналу Харків-Ліски. Практична значимість. Застосування технології радіочастотної ідентифікації дозволяє пришвидшити вантажні операції з контейнерами та інформаційні операції, шо виконуються з працівниками.

Посилання

Ковальов А. О. Нестеренко О. О. Удосконалення технології переробки контейнерів на станції за допомогою ПЕОМ // Зб. наук. праць. – Харків: УкрДАЗТ,2013. – Вип.140. – С. 9.

Лаврухін О. В. Немировський Б. М. Удосконалення технології роботи контейнерних терміналів на основі впровадження інтелектуальних передових технологій // Зб. наук. праць. – Дніпро: ДНУЗТ ім. акад. Лазяряна, 2017. –Вип.13. – С. 201.

Соколова О. Є. Організація мультимодальних контейнерних перевезень, як складової сталого розвитку транспортної системи України // Наукоємні технології. – Київ: НАУ, 2021. Т. 51. – С 292.

Державна служба статистики України URL: http://www.ukrstat.gov.ua/ (дата звернення 10.12.2021)

Технологічний процес роботи контейнерного пункту станції Харків – Ліски. Типовий технологічний процес роботи контейнерного пункту. – Київ – 28 с.

Технологии RFID идентификации URL: https://isbcrfid.ru/applications/trains/ (дата звернення 15.12.2021)

THE TIMES OF INDIA URL: https://timesofindia.indiatimes.com (дата звернення 15.12.2021)

##submission.downloads##

Опубліковано

2022-07-28

Як цитувати

ЛАВРУХІН, О. В., & КУЛІШ, О. Ю. (2022). УДОСКОНАЛЕННЯ ТЕХНОЛОГІЇ ПЕРЕРОБКИ КОНТЕЙНЕРІВ ЗА ДОПОМОГОЮ СИСТЕМ RFID. Транспортні системи та технології перевезень, (23), 25. https://doi.org/10.15802/tstt2022/261647

Номер

Розділ

Статті